Maailmanlaajuiset ilmoitusvaihtoehdot

 

Whistleblower-palvelu toimii ympäri vuorokauden vuoden  jokaisena päivänä. Voit ilmoittaa epäillystä rikkomuksesta – myös nimettömästi jos haluat – valitsemalla kumman tahansa seuraavista tavoista:

 

Tee ilmoitus puhelimitse omalla

kielelläsi  - napauta tästä

 

Tee ilmoitus huolenaiheesta verkossa tai käyttämällä verkkolomaketta  - napauta tästä

Tervetuloa Amcorin Whistleblower-palveluun

Olemme Amcorissa sitoutuneet eettisiin käytäntöihin ja rehellisiin suhteisiin, ja erityisesti tämän vuoksi työtoverimme, asiakkaamme, toimittajamme ja muut sidosryhmät ovat päättäneet työskennellä kanssamme.

 

Ydinarvomme määrittelevät, miten käyttäydymme työtovereina Amcorissa. Ydinarvomme antavat yleiskuvan siitä, mitä asiakkaamme ja muut sidosryhmät voivat meiltä odottaa. Hyvän liiketavan periaatteet määrittelevät käyttäytymisnormit, joita meidän kaikkien odotetaan noudattavan.

 

Olemme ylpeitä siitä, että teemme asiat oikein.

 

Whistleblower-palvelu

Amcorin Whistleblower-palvelu on kaikkien työtoverien, asiakkaiden, urakoitsijoiden, tärkeimpien toimittajien ja muiden kolmansien osapuolten käytettävissä huolenaiheista tai mistä tahansa havaitusta tai epäilyttävältä vaikuttavasta toiminnasta ilmoittamiseen. Sellaisiin kuuluvat:

• Petos (varkaus tai kirjanpidon määräystenvastaisuudet)

• Lahjonta / korruptio

• Epäeettinen / lainvastainen käytös

• Eturistiriidat

• Turvallisuutta ja ympäristöä koskevien toimintaperiaatteiden tai säännösten rikkomukset

 

Joissakin tapauksissa erilaiset paikalliset lait saattavat rajoittaa oikeuttasi tehdä ilmoitus nimettömänä tai sitä, millaista huolenaihetta ilmoituksesi voi koskea.  Kun teet ilmoituksen huolenaiheesta joko puhelimitse tai verkossa, sinulle ilmoitetaan kaikista mahdollisista rajoituksista.  Jos et kykene tekemään ilmoitusta asian luonteen takia, sinun pitäisi ottaa yhteyttä Whistleblower-komitean jäseneen (Group General Counsel, EVP Human Resources tai VP Group Internal Audit), joka huolehtii siitä, että luottamuksellisuutesi aina säilyy.

 

Amcorin Whistleblower-palvelun tarjoaa riippumaton kolmas osapuoli nimeltään ”NAVEX Global”. NAVEX Global on johtava Whistleblower-palvelujen tarjoaja, joka palvelee monia ylikansallisia yhtiöitä.

 

Amcorin Whistleblower-toimintatapa antaa yleiskuvan palvelun tarkoituksesta ja selittää tarkasti, miten työtoverit saavat tukea, jos he nostavat esiin huolenaiheita.

 

Huolenaiheesta ilmoittaminen

Miten menetellään ilmoitettaessa huolenaiheesta:

• Kun teet ilmoituksen huolenaiheesta (jommankumman kanavan kautta), sinulle kerrotaan, miten voit pysyä nimettömänä.

• Antamasi tiedot lähetetään Whistleblower-komitealle, joka koostuu yhtymän lakiosaston, henkilöstöosaston ja sisäisen tarkastuksen ylemmistä toimihenkilöistä.

• Whistleblower-komitea päättää soveliaasta vastauksesta ja ohjaa useimmissa tapauksissa asian asianomaisen liiketoimintayksikön tutkittavaksi.

• Kaikista tapauksista ilmoitetaan Amcorin hallitukselle.

• Ilmoitukset käsitellään ripeästi ja huomiota herättämättä.

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

K.  Voidaanko minut tunnistaa, jos teen ilmoituksen nimettömänä?

V.  Ei. Amcorin Whistleblower-palvelua hoitaa riippumaton kolmannen osapuolen palveluntarjoaja, jonka järjestelmiin Amcorilla ei ole pääsyä. Amcor ei mitenkään kykene selvittämään, mitä puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita tai niihin liittyviä IP-osoitteita on käytetty, kun tapauksia on ilmoitettu palveluun.

 

K. Mitä tapahtuu, jos kadotan ”vahvistusnumeron” tai salasanan?

V.”Vahvistusnumero” on jokaiselle esiin nostetulle huolenaiheelle annettu ainutkertainen tunniste. Jos kadotat numerosi tai salasanasi, uutta ei turvallisuussyistä voida antaa. Sinun pitää luoda uusi tapaus ja antaa uudelleen huolenaiheen tiedot.

 

 

 

Tee ilmoitus puhelimitse

Tee ilmoitus verkossa

Tuottaja NAVEX Global | © 2017 NAVEX Global Kaikki oikeudet pidätetään.